המדריך המהיר | בחירת כוס היין הנכונה

מהן כוסות היין הטובות ביותר עבורך/ עבור היין שלך?

כוסות יין מסוימות מתפקדות טוב יותר מאחרות (למעשה יש מדע שמגבה זאת). עם זאת,
שימוש נכון בכוס היין הנכונה משפר את טעם היין. והם גם לא יעלו לך הון תועפות.

יש עדות מדעית התומכת בחשיבות של צורת זכוכית.
בשנת 2015, קבוצה רפואית יפנית השתמשה במצלמה מיוחדת כדי לתעד תמונות של אדי אתנול בכוסות שונות.

קבוצת המחקר הראתה כיצד צורות זכוכית שונות השפיעו על הצפיפות והמיקום של אדים בפתחים של כוסות שונות.
ובכן, האדים נושאים תרכובות ארומטיות שאחראיות לייצור הרוב המכריע של הטעמים ביין.

כך שסוג היין משפיע באופן ודאי על איך שתריח ותטעם את היין שלך. כאשר משקיעים כסף רב על יינות שווה להשקיע באופן חד פעמי עם על כוסות יין מותאמות ואיכותיות.

למה יש כל כך הרבה כוסות שונות ליין?
מתוך שלל כוסות היין השונות הזמינות, תגלו שצורות מסוימות טובות יותר להנאה מסוגים מסוימים של יין.
אגב, זה לא ממש משנה אם הכוס שלך היא עם רגל או חסרת רגל. זה יותר קריטי איך צורת הכלי אוספת ריחות ומביאה את היין לתוך הפה.
להלן סיכום של צורות הזכוכית העיקריות והיינות הנוטים להופיע היטב בצורות אלו:

כוסות יין לבן
יינות לבנים מוגשים בדרך כלל בכוסות קטנות יותר.
• שימור ניחוחות פרחוניים
• לשמור על טמפרטורה קרירה יותר
• יותר חומציות ביין
• מספק יותר ריחות (אפילו בטמפרטורות קרירות יותר) בגלל הקרבה לאף
יינות לבנים בעלי גוף מלא כמו שרדונה מיושן, ויונייה, ריוחה לבנה ויינות כתומים טובים יותר עם כוס גדולה יותר.
כוס גדולה יותר, שהוצגה במקור על ידי Riedel ככוס "Montrachet", מדגישה טוב יותר מרקם קרמי.

כוסות יין אדום
הבחירה בכוס יין אדום קשורה רבות להפחתת המרירות של טאנין או טעמים חריפים כדי לספק יין בטעם חלק יותר.
לאחר כמה שנים של טעימת יינות מכוסות שונות, שמנו לב שליינות אדומים יש טעם חלק יותר מכוס עם פתח רחב. כמובן, המרחק לנוזל בפועל משפיע על מה שאתה מריח.

כוס יין "בורדו" גדולה
צורת זכוכית זו מתאימה במיוחד ליינות אדומים נועזים יותר, כגון קברנה סוביניון, קברנה פרנק, או תערובות בורדו.
• מספק יותר תרכובות ארומה לעומת צריבה של אתנול מלהיות רחוק יותר מהאף
• שטח פנים גדול יותר כדי לתת לאתנול להתאדות
• פתיחה רחבה יותר גורמת לטעם יינות חלק יותר.

כוס יין אדום "סטנדרטית".
כוס נהדרת ליינות אדומים בגוף בינוני עד מלא עם תווים פיקנטיים ו/או אלכוהול גבוה.
טעמי התבלינים מתרככים מכיוון שהטעמים פוגעים בלשון שלך בהדרגה מהפתח הקטן יותר. נסו בה יינות כמו זינפנדל, מלבק, סירה (שיראז) ופטיט סירה.

כוס יין  "בורגון".
בחירה מצוינת עבור יינות אדומים קלים יותר עדינים עם ניחוחות עדינים. צורה העגולה הגדולה עוזרת לאסוף את כל הניחוחות. מתאימה ל- פינו נואר, גמאי, סנט לורן, ואפילו נביולו!

מה לגבי כוסות "אוניברסליים"?

כמה יצרני זכוכית  מציעים "זכוכית אוניברסלית".

זהו רעיון נהדר עבור חובב חסכון במקום, פרגמטי שלא רוצה להתעסק בכל הצורות השונות.

המלצה הבית – כוס EXPREIRNCE מבית  STOLZLE – נהדרת גם ליין לבן וגם לאדום.

MORE FROM THE BLOG

כוסות יין מסוימות מתפקדות טוב יותר מאחרות (למעשה יש מדע שמגבה זאת). עם זאת, מהן כוסות היין הטובות ביותר עבורך? שימוש נכון בכוס היין הנכונה משפר את טעם היין. והם
ישנם סגנונות רבים ושונים של יין, ובתוך כל סוג, ישנם מאות זני יין. חלק מהיינות עשויים עם ענב אחד בלבד, בעוד שבאחרים יש תערובת של כמה. עם זאת, אם אתה
אי אפשר להחזיק בלוג יין בלי להזכיר את היינות הנפלאים מארץ המגף. איטליה, אחת מיצרניות היין הגדולות והחשובות בעולם, התברכה במגוון עשיר של זני ענבים ייחודיים, באזורי יין מרתקים, ביקבים